Vousatice metlatá (3)
Vousatice metlatá (3)
Vousatice metlatá (3)
Vousatice metlatá (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Vousatice metlatá (3)

Schizachyrium scoparium - Objednací číslo 1104922
Počet kusů v balení:3 ks
Středně vysoká trsovitá travina. Pochází ze Severní Ameriky, konkrétně ze stepí středních a východních oblastí. Je to nenáročná travina, která je schopna se přizpůsobit proměnlivým závlahovým i půdním vlastnostem. Dorůstá do výšky 1-1,5 metru. Listy dlouhé, husté. Mají šedozelenou barvu, na podzim se zbarvují do červena. Na přelomu srpna/září rostlina rozkvétají stříbřité květy uspořádané v latách. Vynikne jako solitér, ale i ve skupinové výsadbě s jinými travinami nebo s kvetoucími trvalkami. Vysazujte na slunné stanoviště, do propustné, dobře odvodněné půdy. Plně mrazuvzdorná. Brzy na jaře rostlinu sestřihněte cca 20 cm nad zemí.
617,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu září, říjen
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva vícebarevná
Výška dospělé rostliny 100-150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné PŮDA: Propustná, dobře odvodněná KVĚTY: Přelom srpna/září Stříbřité, uspořádané v latách LISTY: Husté, dlouhé, šedo – zelené, na podzim se zbarvují do červena VÝŠKA: 1 – 1,5 m RŮST: Středně vysoký, trsovitý ŘEZ: Je nutný, brzy na jaře rostlinu sestřihnout asi 20 cm nad zemí ZIMA: Mrazuvzdorná
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené