Pivoňka Karl Rosenfeld
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Pivoňka Karl Rosenfeld

Paeonia lactiflora 'Karl Rosenfeld' - Objednací číslo 1197911
Počet kusů v balení:3 ks
Oblíbená a dlouhověká trvalka našich babiček, venkovských a selských zahrádek. Po staletí obdivovaná, pěstovaná a šlechtěná rostlina. Dobře rostou na slunném stanovišti i v polostínu. Vysazujte do propustné, výživné půdy s mírně kyselým pH. Hodí se do trvalkových záhonů, jako solitér nebo jako doplněk k výsadbě okrasných keřů a stromů. Rostliny dorůstají do výšky 80-100 cm. Nemá ráda přesazování. Květy jsou vhodné k řezu. Mrazuvzdornost do -28°C. Karl Rosenfeld - velké, plné květy, tmavě růžové až červené barvy.
508,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 80-100
Vhodné k řezu ano
Vonné ano
Barva červená
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 100-120 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Humózní, bohatá na živiny, s obsahem jílu. VÝSADBA: „srdíčko“ rostliny by mělo být mírně zakryté půdou. Jsou- li vysazené příliš hluboko, pak pivoňky nekvetou HNOJENÍ: Na jaře (březen/duben) se doporučuje přihnojit univerzálním hnojivem. Druhé hnojení je možné uskutečnit po odkvětu. ZÁLIVKA: Podle potřeby a přírodních podmínek. VÝŠKA: Cca 80 – 100 cm (podle pěstebních podmínek). RŮST: Pivoňky patří mezi pomalu rostoucí rostliny. KVĚTY: Tmavě růžové až červené. První květy zpravidla po dvou - třech letech pěstování. DOBA KVĚTU: Květen až červen. ŘEZ: Listy odříznout na podzim (v září). Odkvetlé květy můžete odstranit po odkvětu. ZIMA: Zimovzdorná. Mladé rostliny je nutné zakrýt na zimu slámou nebo chvojím. Před vyrašením nových výhonků slámu nebo chvojí odstraňte. POZOR! Pivoňky by se neměly přesazovat. Následující rok po přesazení zpravidla nekvetou.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené