Lantana, stromek
Lantana, stromek
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Lantana, stromek

Lantana camara - Objednací číslo 6633672
Počet kusů v balení:1 ks
Tato půvabná rostlina se pěstuje jako přenosná v nádobě. Přes léto je vhodné ji umístit na venkovní stanoviště a na zimu, před příchodem mrazů do chladné, světlé místnosti s teplotou kolem 10 stupňů. Sytě zelené listy vytvářejí překrásný kontrast s květy. Ty jsou polokulovité skládající se z mnoha drobných kvítků, které mění barvu. Květy mohou bít bílé, žluté, oranžové, žlutorůžové nebo žlutočervené. Během léta vyžaduje pravidelnou a bohatu zálivku, substrát je třeba udržovat mírně vlhký. Výška při dodání asi 50 – 60 cm.
1083,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Výška dospělé rostliny 100 cm
STANOVIŠTĚ: Plné slunce, chráněné proti větru. PŮDA: Propustná květinová zemina. HNOJENÍ: Tekutým hnojivem – dávat pozor na dávkování. ZÁLIVKA: Mírná, vyvážená. KVĚTY: Mění barvu květů od bílé přes světle žlutou k oranžové, tmavě červené a fialové. Díky časté změně barvy květů dostává koruna charakteristický pestrý vzhled. Odkvetlé květy odstraňujeme. DOBA KVĚTU: Duben – listopad. ŘEZ: Snáší každý řez (pozdě na podzim nebo časně z jara). ZIMA: Světlá a bezmrazá místnost, mírná zálivka. POZOR: Tvoří peckovité plody, které jsou nepoživatelné. Rostlina je jedovatá. EXTRA TIP: Stálým zaštipováním mladých výhonů v letních měsících existuje možnost, že zamezíme tvorbě plodů.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené