Ledviník ztepilý Green Lady
Ledviník ztepilý Green Lady
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Ledviník ztepilý Green Lady

Nephrolepis exaltata Green Lady - Objednací číslo 6600555
Počet kusů v balení:1 ks
Jeden z nejznámějších kultivarů pokojové kapradiny. Nenáročná pokojová rostlina s atraktivním vzhledem. Přirozeně se vyskytuje ve stinných tropických lesích. Listy mají svěží zelenou barvu, jsou vzdušné, vícenásobně zpeřené, často se zvlněným okrajem. Vzhledem k tomu, že jsou listy lehce převislé, doporučujeme rostlinu vysadit do závěsného květináče nebo ji umístit na vyvýšené místo, aby vynikla. Preferuje polostinné stanoviště, mírně vlhký substrát a vyšší vzdušnou vlhkost.
275,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné
STANOVIŠTĚ: Pokojová rostlina, slunné až polostinné místo. Vynikne jako solitéra nebo v závěsných košíčcích. PŮDA: Substrát pro pokojové rostliny. Doporučuje se každý rok na jaře přesadit rostlinu do nové kvalitní a propustné zeminy. Na dno nádoby umístíme drenáž proti přemokření. HNOJENÍ: Od jara do podzimu 1x za měsíc tekutým hnojivem. ZÁLIVKA: Vyvážená. V létě častěji podle potřeby a v zimě, máme-li rostlinu v chladnější místnosti, zálivku omezíme. V zimě by teplota místnosti neměla klesnout pod + 15 stup. V létě, při vyšších teplotách, se doporučuje rostlinu rosit. LISTY: Kapradina, délka až 75 cm. Listy mají symetricky uspořádané úkrojky, které jsou po určité době růstu na spodní straně ozdobené řadami výtrusnic. MNOŽENÍ: Šetrným dělením trsů při přesazování nebo výhony. Je možné i vysetím jeho výtrusů. // Kromě stylového vzhledu má ledviník schopnost čistit vzduch. Jeho listy zachycují škodlivé látky a zvyšují vzdušnou vlhkost, čímž vytváří zdravější prostředí.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené