Vajgélie Marjorie
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Vajgélie Marjorie

Weigela florida 'Majorie' - Objednací číslo 3319055
Počet kusů v balení:1 ks
Odrůda vajgélie květnaté s bílými až světel růžovými květy, které mají trubkovitý tvar a jsou 2-3 cm dlouhé. Kvete na přelomu jara a léta. Jemně voní. Listy jsou sytě zelené, vejčitého tvaru, opadávají. Růst je středně silný, keřovitý. Dorůstá do výšky až 1,5 metru a zhruba stejné šířky. Po odkvětu doporučujeme odstranit větve, které kvetly, podpoříte tím tvorbu nových výhonů a rostlina pokvete bohatěji. Vysazujte na slunné stanoviště, do středně výživné, mírně vlhké půdy. Poměrně dobře zvládá i podmáčené a těžší půdy. Není vhodná pro pěstování v nádobě. Mrazuvzdorná do cca -29°C. Dodáváme cca 50-60 cm vysoké rostliny v kontejneru.
359,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: března začátek - listopadu konec

Přijímáme objednávky!

Doba květu květen, červen, červenec
Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby března začátek - listopadu konec
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200 cm
STANOVIŠTĚ: Světlé, slunné až polostinné. PŮDA: Propustná, výživná, mírně vlhká. VÝŠKA: Cca 1m – podle podmínek POTŘEBA MÍSTA: Cca. 1m - může se udržovat řezem v požadované velikosti a tvaru. RŮST: Kompaktní keř. KVĚTY A LISTY: Červen - srpen. Protáhlé, trubkovité, bílé a růžové. Listy jsou opadavé, podlouhlé. ŘEZ: Tvarovací, ihned po odkvětu. Zkrátit větve, které kvetly, na 1/3. Řezem podpoříte růst nových výhonů, jež pokvetou následující rok. ZIMA: Mrazuvzdorná, doporučujeme chránit chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené