Hortenzie Pinky Winky
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hortenzie Pinky Winky

Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' - Objednací číslo 3317556
Počet kusů v balení:1 ks
Plně mrazuvzdorný druh hortenzie. Kuželovité květní laty jsou zpočátku bílé, brzy se však zbarví do růžové až červené barvy. Výška při dodání: 30 – 50 cm.
615,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září, říjen
Stanoviště polostinné, slunné
Vysazovací vzdálenost (cm) 150
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 150 cm
STANOVIŠTĚ Může být polostinné až stinné. PŮDA: Humózní, bez vápna, popř. obohacená rašelinou. Čím je půda kyselejší, tím je barva intenzivnější. (Indikátor, množství hliník. iontů v půdě ovlivňuje barvu – je-li malé množství, pak budou květy růžové/červené – hodnota pH by měla být pro modré květy menší než 5,5 - bílé květy nejsou pH hodnotou ovlivněny.) VÝŠKA: Cca. 1 m – 1,5 m KVĚTY: Červen – září / říjen – odkvetlé květy vyštipujeme, tím podpoříme tvorbu další květů. Poslední květní stonky, které se ukazují na podzim, ponecháme stát do příštího jara. Kuželovité květní laty jsou zpočátku bílé, ale postupně se zbarví do červené barvy. ŘEZ: Brzy na jaře, před rašením zastřihneme – odstřihneme odkvetlé okolíky (květy) a staré stonky. Hortenzie kvetou na stoncích, které jsou dvouleté. To znamená, že v létě se nasazují pupeny pro příští jaro. ZIMA: Plně mrazuvzdorný druh hortenzie. Ke kořenům přihrneme rašelinu a zakryjeme chvojím (nejlépe jedlové) – při velmi suchém počasí zavlažujeme.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené