Hortenzie Skyfall
Hortenzie Skyfall
Hortenzie Skyfall
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Hortenzie Skyfall

Hydrangea paniculata 'Skyfall'® - Objednací číslo 3316067
Počet kusů v balení:1 ks
Latnatá hortenzie. Rozložité květy krémově bílé až světle zelené barvy svým vzhledem připomínají hyacinty a vytvářejí pěkný kontrast s tmavě zelenými listy. Kvete od poloviny července na přelomu srpna a září se květy začínají barvit do světle růžové. Dorůstá do výšky 1,5 metru a šířky kolem 1 metru. Vysazujte na slunné stanoviště do výživné, mírně vlhké půdy. Každý rok na jaře, před rašením rostlinu zastřihněte zhruba 10 cm nad zemí. Mrazuvzdorná do -30 stupňů.
608,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červenec, srpen, září, říjen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vhodné k řezu ano
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 120 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné a chráněné před větrem, upřednostňuje polostinnou polohu. PŮDA: Kyprá, humózní a bohatá na živiny, lehce kyselá (obohacená trochou rašelinou) nebo půda na rododendrony. Tento druh roste poměrně dobře i v zásadité půdě. HNOJENÍ: Po jarním řezu, dohnojení při tvorbě poupat. Můžeme použít hnojivo na rododendrony. Pozor na předávkování, dodržovat návod. VÝŠKA: Asi 120cm RŮST Rozložitý keř, vzpřímený. LISTY: Tmavě zelené KVĚTY: Červenec až říjen, Rozložité květy jsou krémově bílé až světle zelené barvy, připomínají hyacinty . Koncem léta se zbarvují do růžova. ŘEZ: Na jaře, před rašením (zhruba březen) silně zkrátit. Ponechat cca 10 cm starých výhonů. ZIMA: Zimovzdorná – mladé rostliny zakrýt chvojím. UPOZORNĚNÍ: Na slunném stanovišti je třeba zajistit dostatečnou zálivku. Po dešti a následném intenzivním slunečním svitu se mohou na listech objevit hnědé skvrny (spáleniny) – nemají vliv na další vývoj rostliny.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené