Javor shirasawanův Aureum
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Javor shirasawanův Aureum

Acer shirasawanum 'Aureum' - Objednací číslo 3308995
Počet kusů v balení:1 ks
Javor shirasawanův je opadavý keř nebo nízký strom. Vzhledem se podobá dlanitolistým japonským javorům. Má však odlišný tvar listů, který připomíná rozevřený vějíř. Barva je zlatožlutá s jemným nádechem do růžova. Na podzim se listí zbarvuje do zářivé oranžové až červené barvy. Růst je poměrně pomalý a je tedy vhodný i do menších zahrad. Vynikne zejména jako solitér. Dorůstá do výšky kolem 4 metrů, ale trvá to opravdu dlouhou dobu. Vysazujte na polostinné stanoviště do výživné, mírně vlhké půdy s kyselým pH. Povrch půdy je vhodné mulčovat. Řez není potřeba. Mrazuvzdorný do -26 stupňů. Mladé rostliny doporučujeme na zimu chránit.
1181,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu duben, květen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva žlutá (oranžová)
Výška dospělé rostliny 300 cm
Zbarvení listí na podzim ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné a chráněné. Vyhněte se umístění na přímém poledním slunci. PŮDA: Propustná, humózní, mírně kyselá. HNOJENÍ: Na jaře hnojivem pro okrasné stromy. ZÁLIVKA: Vyvážená, dle povětrnostních podmínek. VÝŠKA: Může dorůst do výšky až 3 m. RŮST: Keřovitý s rozložitou korunou. LISTY: Drobné členěné a zoubkované listy. Mladé výhony jsou žlutozelené, v létě zlatožluté a na podzim oranžové až načervenalé. KVĚT: Duben - květen Nevýrazný, světle žlutý až bělavý. PLODY: Červenohnědé, nejsou jedlé. ŘEZ: Není nutný, odstraňovat pouze odumřelé dřevo. ZIMA: Zimovzdorný, opadavý, na zimu zakrýt mulčem. Pokud rostlinu pěstujete v nádobě, je potřeba na zimu nádobu dobře ochránit (obalit ji např. netkanou textilií nebo pytlovinou) a postavit na polystyrenovou podložku. Nádoby snadno promrznou.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené