Sturač japonský
Sturač japonský
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Sturač japonský

Styrax japonicus - Objednací číslo 3307629
Počet kusů v balení:1 ks
Vysoký listnatý keř. Rozkvétá v červnu. Květy jsou bílé ve tvaru zvonků s nápadnými žlutými tyčinkami, příjemně voní. Z květů pak dozrávají plody, které jsou nejedlé, malé a oválné. Listy jsou oválné, sytě zelené, lesklé. Na podzim se zbarvují do žluta. Preferuje chráněné stanoviště, s výživnou, vlhkou, kyselou půdou. Vynikne zejména jako solitér. Mrazuvzdorný do -29 stupňů, mladé rostliny doporučujeme na zimu chránit. Dodáváme kontejneru 40-50 cm vysoké rostliny.
768,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vonné ano
Barva bílá
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300-500 cm
STANOVIŠTĚ: Světlé, chráněné, slunné až polostinné. PŮDA: Humózní, kyselé pH, mírně vlhká. Při delším suchu vyžaduje dostatečnou zálivku. RŮST: Vysoký keř, výška 3 -5 metrů, šířka 2-4 metry. LISTY: Zelené, eliptické. Na líci lesklé a na rubu matné, lehce ochlupené. KVĚT: Květen – červen (podle podmínek). Kvete v hroznech. Na konci větviček vykvétá několik zvonkovitých, bílých, převislých květů. Plod je oválný, porostlý šedými chloupky – peckovice - nejedlý. ŘEZ: Není nutný. Případně je možné provádět řez na konci zimy v bezmrazých dnech. ZIMA: Mrazuvzdorný. Mladé rostliny chránit mulčem nebo chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené