Edgeworthia - papírový keř
Edgeworthia - papírový keř
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Edgeworthia - papírový keř

Edgeworthia chrysantha 'Grandiflora' - Objednací číslo 3302492
Počet kusů v balení:1 ks
Opadavý, hustě větvený keř, který dorůstá do výšky kolem 2 metrů. Kvete v zimě. Žlutooranžové květy únor - březen. Silně voní. Zimovzdorný do -15 stupňů. Vysazujte na chráněné, polostinné stanoviště s vlhčí půdou. Keř se nazývá "papírový" proto, že lýko tohoto keře se v Japonsku využívá na výrobu vysoce kvalitního, ručně vyráběného papíru, zvaného washi nebo mitsumata.
535,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu únor, březen, duben
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vonné ano
Barva žlutá (oranžová)
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, teplé a chráněné. PŮDA: Propustná, humózní, bohatá na živiny, lehce kyselá. HNOJENÍ: Na jaře mulčovat kompostem nebo použít hnojivo na okrasné dřeviny. ZÁLIVKA: Při delším období sucha je nutné pravidelně zalévat. VÝŠKA: Cca 1-2 metry. RŮST: Vzpřímený, keřovitý. LISTY: Objevují se po odkvětu. Jsou tenké. Vrchní strana je tmavě zelená, spodní strana šedozelená. KVĚTY: Žlutooranžové a bílé. DOBA KVĚTU: Únor až březen podle povětrnostních podmínek, květní pupeny se vytvářejí v pozdním podzimu nebo začátkem zimy. Po odkvětu se vyvíjejí plody. ŘEZ: Nesnáší příliš dobře a všeobecně není ani nutný. Je možné lehce prosvětlit, vyvarujte se však silnému řezu. ZIMA: Zimovzdorný do -15 stup., a proto doporučujeme zvláště mladé rostliny chránit! Oblast kořenů zakryjeme mulčem nebo chvojím. Při pěstování v nádobě je nutné řádně obalit nádobu před zimou proti vymrznutí a postavit ji na dřevěnou nebo polystyrenovou podložku. Pozor na dobrý odtok „dešťové vody“, aby nedošlo k uhnívání kořenů a jejich promrznutí.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené