Cypřiš vždyzelený
Cypřiš vždyzelený
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Cypřiš vždyzelený

Cupressus sempervirens 'Pyramidalis' - Objednací číslo 3343572
Počet kusů v balení:1 ks
Stále zelená, charakteristická středozemní rostlina, která připomíná prostředí Itálie. Kvůli svému typickému sloupovitému růstu je uznávanou a oblíbenou okrasnou rostlinou i za hranicemi. Přes léto šíří příjemnou vůni smoly. Je silný, odolný a snadný na péči. Nemůže chybět v žádné zahradě se středozemním nádechem! Velikost při dodání: cca 40-60 cm. Silná rostlina v nádobě.
626,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 300-500 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PŮDA: Propustná, kyprá půda. HNOJENÍ Speciální hnojivo pro konifery. Důležité! Prvně hnojíme, až když cypřiš povyroste. VÝŠKA: 2 – 5 m, v dospělosti i více LISTY/ JEHLIČÍ: Jemné a hustě rozvětvené s vůní pryskyřice (smoly). Může mít šedý nádech. KVĚTY: Možné, avšak až po několika letech. ŘEZ: Pravidelně tvarovat v březnu, dosáhneme tak štíhlého a kompaktního vzrůstu, respektive ho zachováme. ZIMA: Zimovzdorný. Důležitá je dostatečně vlhká půda. Povrch půdy mulčujeme listím. EXTRA TIP! Při dlouhotrvajících mrazech může dojít k poškození jehličí, ale toto na jaře rychle doroste.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené