Kdoulovec Red Trail
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Kdoulovec Red Trail

Chaenomeles superba 'Red Trail' - Objednací číslo 3306880
Počet kusů v balení:1 ks
Pomalu rostoucí kultivar. Dorůstá do výšky 1-1,5 metru a šířky cca 80 cm. Rozkvétá v dubnu, jasně červenými květy. Listy jsou úzké, svěží zelené barvy. Vysazujte na slunné až polostinné stanoviště do výživné, propustné, mírně kyselé půdy. Dobře snáší řez. Plně mrazuvzdorný.
538,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu duben, květen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Doba zrání květen začátek
Barva červená
Výška dospělé rostliny 100-150 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, teplomilná rostlina. PŮDA: Běžná zahradní zemina, mírně kyselá, nevyžaduje zvláštní nároky na pů-du. HNOJENÍ: Podle potřeby můžeme použít hnojivo na ovocné stromy. ZÁLIVKA: Podle potřeby. VÝŠKA: 1 - 1,5 m. RŮST: Keř, potřeba místa cca 80 cm. KVĚTY: Květen - červen, červené. První květy se objevují od 3. roku pěstování. Plody: Vonné, hladké, malé a kulovité malvice. Žluto-oranžové barvy, mají podob-né využití jako kdoule. Slupka je tuhá, kožovitá. Dužina se díky přírodnímu obsahu pektinu používá zejména do marmelád, rosolů, šťáv. Je možné je taky použít k provonění prádla. Sklizeň: Konec září/říjen. Řez: Není nutný - podle potřeby je možné korigovat výšku a odstranit staré vět-ve. Řez provádíme v říjnu nebo v březnu. Zima: Mrazuvzdorný, na zimu zakrýt chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené