Chocholatice Aloha Maui (2)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Chocholatice Aloha Maui (2)

Eucomis - Objednací číslo 5508916
Počet kusů v balení:2 ks
Zajímavá cibulovina pocházející z jižní Afriky. Květy připomínají ananas. Rostlina není mrazuvzdorná. Pěstuje se jako přenosná rostlina v květináči, případně se cibule zazimují podobně jako hlízy jiřin. Vysazujte na slunné stanoviště do propustného, mírně vlhkého substrátu. Krémově bílé květy.
88,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: února střed - června konec

Přijímáme objednávky!

Doba květu červenec, srpen, září
Stanoviště polostinné
Doba výsadby února střed - června konec
Výška dospělé rostliny 30-40 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné a teplé stanoviště. Pěstuje se nejčastěji v prostorné nádobě, ale i ve volné půdě. PŮDA: Výživná s podílem rašeliny a písku. ZÁLIVKA: Vydatná a pravidelná, zvláště v horkých letních dnech. Po odkvětu zálivku omezit. HNOJENÍ: 1x týdně tekutým hnojivem KVĚTY: Červenec – září (podle podmínek), květy připomínají ananas, jsou krémově bílé VÝŠKA: 30 – 40 cm ZIMA: Není mrazuvzdorná. Během října (před mrazy) se cibule z půdy vyjmou a nechají se na suchém a vzdušném místě zatáhnout. V zimním období je skladujeme na suchém a temném místě (nejlépe ve sklepě) při teplotě + 5 až +10 stup. Koncem února cibule opět vysadíme do nádoby, kterou ponecháme v chladné a světlé místnosti. Začneme cibule mírně zalévat (nemají velikou spotřebu vláhy). Rostlinu umístíme ven až po skončení jarních mrazů, aby vyrašené části neomrzly. Rostlinu lze pěstovat i ve volné půdě (je pak mohutnější), ale cibule je též nutné před mrazy vyjmout a přezimovat na suchém a temném místě bez mrazů. Množí se nejčastěji dceřinými cibulemi.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené